Mint Linux Masaüstü Font Rengini Değiştirmek

Vallaha Mint Linux'tan halen memnunum. Yapmak isteyip de yapamadığım bir şey çıkmadı henüz. Olursa o konuda da bilgi vermek isterim.

XFCE masaüstü arayüzünü kullanan mint linux günümüz Ubuntu sürümleri ile gelen arayüzler düşünüldüğünde çok sade kalıyor. Ancak bu sadeliği benim gibi birçok görece "yaşlı" insanın da tercih edebileceğini düşünüyorum. Kafa rahat böyle ohhh!

Neyse... Gene de tabi insan biraz masaüstüne ayar vermek istiyor. Ben masaüstümde o günlerde ilgi duyduğum filmlerdeki kahramanların resimlerini koymayı severim. Bu aralar da favorim "the Hobbit" filmi olduğu için, internette sıklıkla kullanılan bir duvar kağıdını kullanmak istedim. Ancak duvar kağıdı koyu renkliydi ve masaüstü simgelerine ait yazılar siyah olduğundan duvar kağıdı üzerinde görünmüyordu. Bunu değiştirmek  "ayarlar->kişiselleştir->..." gibi tarif edilebilecek bir şey olmadığından buraya not düşmeyi uygun gördüm. Zaten öncelikle kendime bir şeyler hatırlatmasını istediğim bir blog bu kodmanya... Umarım başkalarının da aradabir de olsa işine yarıyordur.

Neyse; terminale giriyoruz ve /home/ ana dizini içerisinde

sudo gedit .gtkrc-2.0 

Root izni ile bu dosyayı açıyoruz. Normal şartlarda bu dosya boş oluyor, sadece şu satırı içeriyor:
include ".gtkrc-xfce"

Biz bu satırın altına şunları ekliyoruz

style "xfdesktop-icon-view" {
XfdesktopIconView::label-alpha = 0

fg[NORMAL] = "#FFFFFF"
fg[SELECTED] = "#FFFFFF"
fg[ACTIVE] = "#FFFFFF"
}
widget_class "*XfdesktopIconView*" style "xfdesktop-icon-view"

Bu sayede masaüstü ikonlarımıza ait fontlarımızın her durumda, seçiliyken, seçili değil iken, aktif iken, beyaz olmasını sağlıyoruz.

 
 










Comments

Popular posts from this blog

Latex'te Denklem İçerisine Ufak Boşluklar Koymak

LaTeX'te Sunum Hazırlamak

Octave'da Grafik Çizdirme