Ufalt.Net - Karekod Servisi

Öncelikle QR Code (QR Kod - Karekod) Nedir?


"QR Code (karekod) iki boyutlu bir barkod türüdür. Verilerin küçük bir resim olarak saklanmasını sağlar. Barkod okuyucu cep telefonu uygulamalarını kullanarak kısalttığınız linke hiç bir tuşa basmadan ulaşabilirsiniz." B.Tunç CERİT


Ufalt.Net - Karekod Servisi


Geçen gün yazdığım yazıdan (http://ufalt.net/cZfy) da bilineceği üzere  AdresGezgini LTD bünyesinde ufalt.net isimli bir Ar-Ge çalışması yürütüyoruz. En genel anlamda bir URL kısaltma servisi olan ufalt.net in v0.3 versiyonunu çok kısa bir süre önce devreye aldık. 


v0.2'den farkı ne?


Footer'ımıza ufalt.net in twitter ve friendfeed hesaplarına ulaşım için birer link yerleştirdik. Bu ilk göze çarpan yenilik. Ancak en önemli yeniliğimiz sistemin içinde gizli.




Uygulamalı olarak gösterecek olursak, yukarıdaki görselde de görüleceği üzere blogumun linkini ufalt.net il kısalttığımda. http://ufalt.net/1jgm şeklinde bir link üretiliyor. 


v0.2de kısa linkin sağ tarafında kopyala linkimiz zaten vardı. Buna tıklandığında link kopyalanmış oluyor. İStenildiği taktirde yapıştır komutu ile istenilen yere yapıştırılabiliyor. v0.3 te bunun yanına QR Kodu şeklinde yeni bir link ekledik.




Bu linke tıklandığında oluşturulan ufalt net linkine ait QR kodu bir pencere ekranında beliriyor. Bu kodu cep telefonlarındaki QR kodu okuyan programlarla rahatlıkla okutup o linke bağlanabiliyorsunuz. Açılan pencerede oluşturulan bu resmi üç farklı çözünürlükte kaydetme seçeneği de bulunuyor.


Ne işe yarayacak bu QR kod?


Şu anda yaygın olarak basılan duyurularda web sitesi linkleri genelde bu kod ile birlikte veriliyor. Bu sayede afişi gören bir kişinin sitede verilen URL yi cep telefonu ile çok kısa süre içinde ziyaret etmesi sağlanabiliyor. 


sukruozan.blogspot.com adresine ait, üç değişik boyda üretilen üretilen QR Kod etiketleri de aşağıdaki şekilde oluyor.


Ufal.net in bu ücretsiz servisini herkes kullanabilir.





Comments

Netsis Team said…
Merhabalar,

Ufak bir sorum olucaktı. internette cok aradım fakat bir turlu bulamadım. bir uygulama yazıyorum karekod okuyucudan karekod bilgisini alıyorum fakat bu bilgi duz uzun sayılardan olusan bir bilgi. ve benim istedipim bilgilerde bu text alanının içinde ben bunu nasıl bolebilirim kontrol digitlerine gore.

İyi Çalışmalar
Şükrü Ozan said…
Selam bu konuda çalışma arkadaşım Emin Can Sümer esas bilgili olan kişi dilerseniz kendisine e-posta atabilirsiniz yanıt verecektir. emincansumergmail.com

Popular posts from this blog

Latex'te Denklem İçerisine Ufak Boşluklar Koymak

LaTeX'te Sunum Hazırlamak

Octave'da Grafik Çizdirme