Hangi Hava Yolu Şirketi Kullanılmamalı - SunExpress

19 Nisan'da başlayıp, 22 Nisan'da bitecek olan SIU2011 konferansı için eşimle İzmir-Antalya ve Antalya-İzmir yolculuğu yapmamız gerekiyordu. Bu tarihlerde görünen ve bize saat olarak en uygun tarifeler sunexpress'te vardı. Biz de konferansın başlamasından günler evvelinde gidiş dönüş uçak biletlerimizi aldık. Uçağımız 19 Nisan'da İzmir'den sabah saat 10:15 te kalkacaktı. Dönüşümüz ise 22 Nisan günü saat 19:15 te Antalya'dan olacaktı.



Birkaç hafta evvel sunexpress'ten ilk bomba geldi. Dönüş uçağımız "operasyonel sebepler"den ötürü 23:30 a kaydırıldı. 22 Nisan tarihinde dönmemiz gerektiği için buna itiraz edemiyorduk. Yani yaklaşık 4 saat beklememiz gerekecekti. İnşallah bununla kalırlar dedik.
Tabi ki bununla kalamadı... Gideceğimiz tarihten bir gün evvel yani 18 Nisan'da sunexpress bu sefer ikinci bombayı patlattı. Gidiş uçağımızın saatini de sabah 7'ye aldılar... Artık gerçekten "oha" demek istiyorduk. Bütün "operasyonel sebepler" bir şekilde bizim uçuşları bulmuştu. Sabah 5te kalkmak ve hava alanına yetişmek zorunda olmak şayet bu şekilde metazori şekilde olursa çok yorucu ve sinir bozucu oluyor.
Neyse sağ salim Antalya'ya gittik, 3 gece kaldık. 22 Nisan günü geldi çattı. Havalimanına gittik uçağı beklerken hooop üçüncü bomba; "operasyonel sebepler"den dolayı bizim uçak yarım saat daha gecikmesin mi!? Uçağın sadece ön kapsısını açmabilmelerine neden olan başka bir "operasyonel sebep"ten dolayı insanların uçağa girmeleri ve yerleşmeleri zaten 15 dakika sürdü. Baktık ki bir aktarma uçağında son anda "operasyonel sebepler"den ötürü ekleniyormuşuz meğersem.
Eminim ki gerçekten "operasyonel sebepler" vardır, yalan değildir. Ama bu kadar çok "operasyonel sebep" olması bir problem olduğu anlamına gelmiyor mu acaba bu havayolu şirketi için? Dahası duyduğumuz kadarıyla sempozyum için İstanbul'dan Antalya'ya uçakla geleceklerin de uçakları tamamen iptal edilmiş "operasyonel sebepler"den ötürü. Halimize şükür yani...
Uzun lafın kısası ben bundan sonra öncelikle sunexpress dışında havayolu şirketlerinden yer bakacağım. Kimseye de sunexpress'i tavsiye etmiyorum. Şayet zamansal sorunlarınız varsa, bir yerlere yetişmeniz gerekiyorsa kesinlikle sunexpress'i tercih etmeyin.Hele hele günler öncesinden bilet sakın almayın, vallaha elinizde patlar. Ha, şayet rahatsanız ve zamanla ilgili probleminiz yoksa bekleyin sunexpress "operasyonel sebepler" den ötürü yeterince dolduramadığı seferleri iptal etsin sonrasında o size uygun bir saat bildirir zaten. Ama bu saat kesinlikle sizin istediğiniz saat olmayacaktır. Tecrübe ile sabit...

Comments

Popular posts from this blog

Latex'te Denklem İçerisine Ufak Boşluklar Koymak

LaTeX'te Sunum Hazırlamak

Octave'da Grafik Çizdirme