Ünlüler Testi - Celebrity Quiz Yayında

 

Bir süredir üzerinde çalıştığımız, benim tasarladığım ve İYTE bilgisayar mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi arkadaşım Emre Can Geçer'in hayata geçirdiği "Ünlüler Testi - Celebrity Quiz" adındaki facebook uygulamamızı yayına aldık.

Birçok yerli ve yabancı ünlünün resmini bakarak 4 şık içerisinden bu kişinin kim olduğunu bulmaya yarayan bu uygula çok zengin bir veri tabanına sahip. Veri tabanında yaklaşık binbeşyüz  yerli ve 37 bin dünya çapında ünlünün bulunduğu uygulamaya yeni ünlüler ekleme çalışmalarımız da bir yandan devam etmektedir.

Uygulamada sorular zorluk seviyelerine göre sınıflandırıldılar. Sistem zaman içerisinde  verilen yanıtlara göre kendisini eğiterek soruların zorluk derecesini uygulamayı kullananların eğilimlerine ve bilgi düzeylerine göre otomatik olarak ayarlayacak.

Binlerce kişilik veritabanının oluşturulması sırasında elbette ufak tefek hatalar da oluştu ve bunların birçoğunu düzeltmemize rağmen bazılarının gözümüzden kaçtığına eminiz. Bu yüzden uygulamada bir "Geri Besleme" linki var ve kullanıcılar bu linki kullanarak kolaylıkla soru ile ilgili problemi bize bildirebiliyorlar.

Birkaç hafta sonra uygulamayı kullanan kişi sayısı belirli bir rakama eriştiğinde haftanın birincisine DVD film hediye edeceğiz. Yine önümüzdeki günlerde uygulamanın ingilizce arayüzünü de hazırlayacağız. Hadi bize kolay gelsin, sizelere de şimdiden iyi eğlenceler ve bol şans!

Comments

Popular posts from this blog

Latex'te Denklem İçerisine Ufak Boşluklar Koymak

LaTeX'te Sunum Hazırlamak

Octave'da Grafik Çizdirme