"Dört Nefes Toprak" 19 Nisan 2014 İzmir Konseri

Erkan Oğur'u ve müziğini 1996 yılında "Bir Ömürlük Misafir" albümünü rafta görüp aldığımdan beridir yakından takip etmeye çalışıyorum. Eskiden tabi bu takip işi görece zordu, emek harcamak yorulmak gerekiyordu. Şimdilerde bir "Google Alert" tanımladım, Erkan Oğur'la ilgili girilen yeni bir bilgiye hemen ulaşabiliyorum.


Genelde konser görüntülerini paylaşıyor insanlar. Son bir, bir buçuk yıldır Erkan Oğur'un Mikail Aslan ile yurtdışında verdiği konserleri insanların youtube'da gerçekleştirdikleri paylaşımlardan izlemekteydim. Bu konserlerden Türkiye'de hiç gerçekleşmediğini görünce üzülüyordum. Ne mutlu ki bu konserlerin Türkiye'de ilkini İzmir'de vermeye karar vermişler ve izlemek de bize nasiboldu.

Konsere "Dört Nefes Toprak" ismini vermişler. Alışageldiğimiz şekilde Erkan Oğur ve İsmail H. Demircioğlu ikilisi ile konser başladı. Repertuarlarından bildiğimiz alışageldiğimiz türkülerle salonu biraz ısıttılar.


Sonrasında Mikail Aslan ve Cemil Qoçgiri de sahnedeki yerlerini aldılar. Mikail Aslan'ın repertuarından duygu yüklü kürtçe ezgileri seslendirdiler. Erkan Oğur ile Mikail Aslan ve sanırım Mikail Aslan ve Cemil Qoçgiri ikili olarak daha önce birlikte çalmış olma deneyimleri olduğu için birbirleriyle uyum içerisinde türküleri icra ettiler genelde.


Ancak daha çok yeni bir oluşum olduğu ve dörtlü olarak birlikte çok çalamadıkları için İsmail H. Demircioğlu birçok parçada sazıyla da, parçaların çoğunluğu Kürtçe olduğu için sesiyle de eşlik etmedi. Kürtçe türkülerde bas vokali Cemil Qoçgiri üstlenmişti. Hatta konserin arasından sonra ilk bir iki parçada İsmail H. Demircioğlu sahneye çıkmadı. Mikail Aslan ikinci yarıda birkaç parçada klarneti ile parçalara eşlik etti. 


Sahnedeki müzisyenlerin profesyonellikleri ve yetkinlikleri  sayesinde "Dört Nefes Toprak" daha çok yeni bir oluşum da olsa bize çok güzel bir müzik ziyafeti yaşattırdı. Ustaların ellerine kollarına nefeslerine sağlık.

Son günlerde ülkemiz malum çok karışık bir siyasi süreçten geçiyor. Bizler gibi kenarından köşesinden okuyan yazan anlayan insanlar için can sıkıcı şeyler oluyor hergün... Ama aynı siyasi iklim sayesinde de artık farklı dillerdeki (kürtçe ermenice v.b.)  türküleri konserleri canlı canlı, sakin sakin dinliyor olabilmek de güzel. Umarım memlekette bu anlamda da bir geri adım atılmaz...

Comments

Popular posts from this blog

Latex'te Denklem İçerisine Ufak Boşluklar Koymak

LaTeX'te Sunum Hazırlamak

Octave'da Grafik Çizdirme