DROPBOX Nedir?

Ben bu olayla daha geçen hafta tanıştım. Gerçekten çok faydalı olduğunu düşündüğüm bir uygulama. Özellikle benim gibi 3 bilgisayarı dönüşümlü olarak kullanmak isteyen birisi için... Ücretsiz bir 2 GB lık kullanım alanı veriyor sistem size. Windowsta explorer, ubuntu gibi gnome arayüzünü kullanan sistemlerde ise nautilus'ta bir klasör olarak görüyorsunuz dropbox u. Bu klasöre koyduğunuz herhangibir dosya otomatikman DROPBOX'un size tahsis ettiği alana yükleniyor. Daha sonra kullandığınız diğer bilgisayarda internete girdiğiniz anda, o bilgisayardaki dropbox klasörü de kendiliğinden güncelleniyor. Bu şekilde istediğiniz yerden bu klasörün içeriğini değiştirebiliyorsunuz. Tabi ki bilgisayarınıza format atmanız gerektiğinde zaten dropbox online olarak kayıtlanmış olduğundan o klasördeki veriler de kaybolmuyor.



Birden fazla bilgisayar kullanmayan kişiler için de sırf bu otomatik yedekleme özelliği için ve "Public" klasör kavramı için bile kullanılabilir. Public klasör, yine dropbox klasörü içinde bir klasör. Bu klasörün özelliği ise buraya bırakılan dosyaların üzerine sağ klik yapıldığında dropbox menüsünden linki kopyala dediğinizde bu linki istediğiniz kişiyle paylaşmanız ve bu dosyaya ulaşmasını sağlamanız mümkün olabiliyor.  Aynı şekilde Photo klasörüne koyduğunuz alt klasörler de arzu ettiğiniz taktirde online olarak ziyaret edilebilen fotoğraf galerilerine otomatik olarak dönüşüyor.

Son olarak verebileceğim en güzel özelliği ise bu ücretsiz programın windows, linux ve MAC OS gibi işletim sistemlerinde sorunsuzca kurulup çalışması. Darası diğer programların ve oyunların başına.

Comments

Anonymous said…
videosunu izlemek isteyenler için
http://www.youtube.com/watch?v=G8CGeqOlmJI

Popular posts from this blog

Latex'te Denklem İçerisine Ufak Boşluklar Koymak

LaTeX'te Sunum Hazırlamak

Octave'da Grafik Çizdirme