Skip to main content

Nereden Sipariş Verilmez?: Coco Loco İzmir Alsancak

Uzun zamandır YemekSepeti kullanırım hayatımda hiç bu kadar kötü bir yemek servisi ile karşılaşmadım. Servis elemanı büzüşmüş ve düğümlenmiş küçük bir torba uzattı. Bu tarz torbaları ben sokakta köpekleri beslerken kullanırdım. Evdeki yemek artıklarını doldurup ağzına düğüm attğım kipa tansaş poşetlerinden bir benzerini 9 TL karşılığında elime almak zaten ilk etapta yeterince sinir bozucu gelmişti.



Belki torbanın içinden güzel bir yemek çıkar umuduyla (bu arada ne alakaysa napoliten soslu ıspanaklı ravioli siparişi vermiştim) düğümü güç bela açtım bi de ne göreyim bir çanak dolusu napoliten sosu!!! (resimde görülen ŞEY i yemeye başlamadan evvel çektim. Tabağın kenarındaki akıntılar tamamen orjinaldir geldiğinde görüntü buydu)  İçinde ravioli bulana ödül veriyorlar. Aşçı olarak yoldan birini çevirdiler al dediler malzeme yap bakalım ravioli.  O da garibim  arap yağı bol bulunca kah sikine sürermiş kah taşşağına hesabı olan sosu boca etmiş. Servis olarak da plastik bir çatal göndermişler sağolsunlar.

Hemen yemek sepetine sipariş ile ilgili şikayetimi bildirdim sağolsunlar hemen ilgilendiler ve kısa bir süre içinde Coco-Loco'dan bir arkadaş beni aradı. "Daha önce Coco-Loco dan Ravioli yediniz mi?Bizim servisimiz bu şekilde oluyor..." dedi. Her ne kadar yerine başka birşey göndermeyi teklif ettiyse de benzeri bir yemek ile midemi daha fazla bulandırmamak adına sadece servislerinin ve yemeklerinin kötü olduğu eleştirisini yapıp telefonu kapattım.

Ülkemizde genelde her işte olduğu gibi yemek sektöründe de işin ehli olmayanlar tarafından ortaya çıkarılan bu kötü durumları engellemek aslında işletmecilerin elinde. Ama pahalı bir aşçı çalıştıracağına ucuzundan part time öğrenci çalıştıran, yemekleri birşeye benzemeyen ama yine de bulunduğu konum itibariyle satış yapabilen işletme sahibi de  doğal olarak bu yöntemine devam edecektir. Bizim gibi sipariş veren avanaklar olduktan sonra, dua edelim de yemek diye kabın içine sıçıp göndermiyorlar.

Keşke ravioli'yi menüye koyana kadar bi gidip ravioli'nin anavatanı İtalya'da yemek kültürü nasıl bişey, en küçük bir restoran bile lezzetten ödün vermeden nasıl yemek hazırlıyor görselermiş.

NOT1: Bütün bunlar olurken bir de böyle yerler var http://sukruozan.blogspot.com/2012/01/nerede-kofte-yenir-kofteci-salih-arslan.html

NOT2: Mekan bir süre önce kapatılmış (22.06.2014)

Comments

Popular posts from this blog

LaTeX'te Sunum Hazırlamak

Latex'i kullanarak projeksiyon cihazlarında sunulmaya yönelik çok güzel sunumlar hazırlamak mümkün olmaktadır. Oluşturulan dosya PDF olduğundan ve her işletim sisteminde (linux, mac os, unix, windows vs.) en azından bir tane PDF okuyucu program olduğundan, hazırlanan sunumların taşınabilirliği de azami seviyede olmaktadır. Tabi ki latex'in en üstün olduğu nokta olan mükemmel fontlar ve matematiksel denklem yazılımları latex'te hazırlanan sunumlar için de geçerli olmaktadır. Aşağıdaki linklerden indireceğiniz pakette örnek sunuma ait gerekli dosyaları bulabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz.
Link : DROPBOX

Hazırladığım örnek sunumun slaytları şu şekilde:





















Yılbaşına Nerede Girilmez - İzmir Narlıdere Naci Usta Restoran

Geçen hafta yılbaşı dolayısıyla eşim "iki senedir evdeyiz hadi bu sene dışarıya çıkalım yılbaşında" dedi. Bu fikir her ne kadar bu tarz mekanda eğlenme olayları beni açmasa da, bana da mantıklı geldi, bir değişiklik olur dedim, iki arkadaşım ve eşleri ile birlikte toplam 6 kişi yılbaşı gecesini bir makanda geçirmeye karar verdik. Şimdi hal böyle olunca tabi insan herşey tam olsun istiyor, o yüzden biz de İzmir'deki olası mekanları değerlendirip bir fiyat filtresinden geçirdikten sonra gördük ki, "yıldız tilbe ile yeni yıl coşkusu" tadındaki eğlenceler, şayet yıldız tilbeyi izlemeye gidip yıldız tilbeyi görmek istiyorsanız kişi başı yaklaşı 400 TL ye mal oluyor. Tabi biz de oha dedik. Sonra ayrı bir olası mekan grubu daha keşfettik, bu gruptaki fiyatlar 90 (limitli içecek) ila 150 tl (limitsiz içecek) arasında değişiyordu. Konum ve müşteri profili düşünülünce bu mekanların bize daha çok hitabedebileceğini düşündük. Sonra limitli içecek olayında vazgeçip limitsi…