Evrensel Kumanda Olarak Twitter @hiltonizmir

Bu yazıyı sıcağı sıcağına yazayım dedim, zira sonra kesin üşenirim yazmam falan.

Ortağı olduğum internet ve bilişim sektöründe hizmet veren şirketimiz (AdresGezgini Ltd.) gereği uzunca bir süredir sosyal medya ve sosyal medya araçları ile de ilgilenir olduk. Kişisel olarak sosyal medya araçlarını çok etkin olarak kullanmasam da birçoğundan haberdarım.

Yine de bir şekilde Twitter son zamanlarda en sıklıkla kullandığım sosyal medya aracı oldu. Zira takip ettiğim kaynaklar sayesinde gelişmelerden anlık şekilde haber almak mümkün oluyor ve bilgiler bir şekilde rafine olarak geldiğinden haberin önemli mi önemsiz mi olduğunu anlamak ayrıntı istiyorsam ilgili haber linkine tıklamak yeterli oluyor. Tabi ki sevdiğim arkadaşlarımla da oradan haberleşmek onların hayatla ilgili görüşlerini belki de bazen "aforizma"larını oradan anında okumak da çok eğlenceli oluyor.


Ancak bugün çok farklı ve kayda değer birşey yaşadım. Ortaklarımla (Bora Mocan ve İlker Tanyer) İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) İzmir Hilton otelindeki halka açık tanıtım toplantısına katıldık. Tam techizatlı (jimmylibli falan) çok büyük bir salonda idi toplantı. Ancak toplantı salonuna girdiğimizde salonun çok soğuk olduğunu farkettik. Yerimize oturup toplantının başlamasını beklerken soğukluk kendini daha da derinden hisstettirdi. O sırada da elimde iPad var, ben de  twitter'a öylesine şunu yazdım.



Aradan 2 dakika geçmeden twitterda takip etmememe ya da tarafından takip edilmememe rağmen Hilton İzmir'in twitter hesabından şu yanıt geldi.



Ve gerçekten de salonun sıcaklığı makul bir seviyeye getirildi birkaç dakika içerisinde. Resmen iPad'den bağlanıp  Hilton'da toplantının gerçekleştiği  salonda hava sıcaklığını düşürmüş gibi oldum...



Şaka bir yana gerçek zamanlı sosyal medya takip araçları sayesinde seçilen anahtar kelimelerden anında haberdar olmak pekala mümkün ancak burada Hilton İzmir'in ilgili biriminin bu aracı kullanmadaki başarısı gerçekten takdire değer.

Bir süredir özellikle magazin dünyasındaki belirli kişiler tarafından twitterın tehdit, şantaj ve göz dağı verme aracı olarak kullanıldığına şahit olmaktayız. Ancak bu örnek durumda da görülebileceği üzere Twitter  aslında çok faydalı bir şekilde de kullanılabilecek bir mecra. Umarım bu tarz örnekler daha da artar da bu faydalı mecra şantaj aracı olarak kalmaz akıllarda.


Comments

Popular posts from this blog

Latex'te Denklem İçerisine Ufak Boşluklar Koymak

LaTeX'te Sunum Hazırlamak

Octave'da Grafik Çizdirme