Boss Micro BR ve Sis

Geçen ay bir arkadaşıma amerikadan ısmarlattım bu aleti. Boss MicroBR... Cepte taşınabilen bir kayıt stüdyosu. Kayıt için gereken her türlü özelliğe sahip. Kendi üzerindeki mikrofondan gitar jack'i ile direk gitardan ya da stereo mikrofon girişini kullanarak harici bir mikrofon ile kolaylıkla kayıt yapabiliyorsunuz.




4 track ve her track için 8 sanal track kullanabiliyorsunuz. Kayıtın istediğiniz yerine girip kaydı düzeltmek loopa sokmak bile mümkün. Çok geniş bir efekt ve ritim kütüphanesi de var. MP3 trainer sayesinde yüklediğiniz mp3 ü yavaşlatıp hızlandırıp loopa sokarak istediğiniz kısımlarını çalışabilmenize de olanak tanıyor. Bunlar göze çarpan olumlu taraflar. Ama ciddi bir olumsuz yanı var ki o da bu çok kapsamlı özellikleri kullanmak için cihazın ara birimini kullanmaktan başka bir şansınız yok ve ekranı sadece iki satırlık. O yüzden kullanımı çok kolay bir cihaz değil.

Ancak hızlı bir şekilde temiz kanal kayıt yapmak mümkün. Açıkçası bana o bile yetiyor. İlk deneme kayıdım da işte burada; Bir Mikis Theodorakis bestesi olarak biliniyor, adı "sis". Aynı zamanda Zülfü Livaneli'nin aynı isimdeki filminin film müziği. Sonra'dan Erkan OĞUR'dan öğreniyoruz ki aslında bu müzik Çeşme yöresine ait bir zeybek imiş.

-SİS-

Comments

Gerson17 said…
Sukru ustam, notebook taki 24 bit 96 khz ses karti, harici mikrofon ve audacity programi ile dip sesi olmayan, guzel bir kayit yapamadim (ud ve cumbuste herhangi bir yaprak mikrofon kullanmiyorum tabi). sence boss micro br benim icin cozum mu? (hala)
Şükrü Ozan said…
Sevgili Süha'cım,

Bu kayıdı dinledin mi bilmiyorum ama fena olmadı.Pek gürültü yok rahatsız edici. Ancak ben bu kayıtta direk bendeki klasik gitarın eşikaltını kullandım.Arada da başka birşey yok.En minimal ve en etkili sonucu bu şekilde aldım.Sonrasında shure sm 57 mikrofonla falan araya preamp falan da alarak akustik kayıt denedim ama hiç beceremedim. Ancak micro br tarzı bir alet al derim.daha yeni ve güzel aletler de var bu arada.

Bu aleterde kanal kayıt yapmak çok kolay oluyor gerçekten.Ancak senin durumunda da bu tarz bir alet kullanacaksan ya aletin kendi üzerindeki internal mikrofonu killanmak ua da belki gövdeye yapışan yaprak mikrofonlardan almak iyi bir çözüm olabilir.
Gerson17 said…
Abi kayıtların güzel tabii ki.

Galiba internal mikrofon (ud ve cümbüşü deldirmek) en iyi çözüm.

İnternal mikrofon yaptıktan sonra, araya bişey koymadan dizüstüne bağlamak istiyorum, bir sonuç alamazsam o zaman "boss" alırım.
Şükrü Ozan said…
Sen öyle bir alet alacağında bir konuşalım daha güzel aletler var BOSS tan.
Şükrü Ozan said…
Sen öyle bir alet alacağında bir konuşalım daha güzel aletler var BOSS tan.

Popular posts from this blog

Latex'te Denklem İçerisine Ufak Boşluklar Koymak

LaTeX'te Sunum Hazırlamak

Octave'da Grafik Çizdirme